Top 7 # Xem Nhiều Nhất Đáp Án Ielts Hôm Nay Mới Nhất 3/2023 # Top Like | Maubvietnam.com

Đáp Án Heo Đi Thi Momo Hôm Nay

Web Tin Học Trường Tín có bài: Đáp án Heo đi thi MoMo hôm nay Chương trình Cho heo đi học hay Heo đi thi trên ví MoMo hiện đang được nhiều người quan tâm và tham gia chương trình. Heo đi thi diễn ra vào thứ 5 hàng tuần để tất cả những ai có tài khoản MoMo đều có thể tham gia được.

Chương trình Cho heo đi học hay Heo đi thi trên ví MoMo hiện đang được nhiều người quan tâm và tham gia chương trình. Heo đi thi diễn ra vào thứ 5 mỗi tuần để tất cả những ai có tài khoản MoMo đều có thể tham dự được. Người chơi sẽ thật cần trả lời 7 câu hỏi liên tục với những bộ câu hỏi không trùng lặp đầy đủ lĩnh vực trong cuộc sống. MoMo sẽ thống kê thành tích của người chơi vào trong ngày cuối cùng của tháng và trao 5 suất học bổng cho 5 tài khoản MoMo nào có thành tích cao nhất. Mỗi lần trả lời lời giải đáp đúng sẽ được được gram thức ăn để nuôi heo. Dưới này là hướng dẫn tham dự Heo đi thi và bộ đáp án Cho heo đi thi.

Đáp án ngày Heo đi thi ngày bữa nay

Câu 1 . 27/2 là ngày gì?

Đán án A . Ngày bác sĩ Việt Nam

Câu 2 . Điều Bác Hồ đã căn dặn trong thư gửi Hội nghị cán bộ ngành y tế ngày 27/02/1955 là gì?

Đán án D. Cả 3 đáp án trên

Câu 3. Xung quanh Heo đất Momo không có thứ gì?

Đán án C. Vòi hoa sen

Câu 4 . Xem bản kê trọng trách Việc làm tốt mỗi ngày nhận điểm sống tốt nâng cấp Heo ở đâu?

Đáp án A . Nhấn vào nút lên cấp

Câu 5 . Từ 24/2 đến 10/3, hoàn thành cả 4 nhiệm vụ Việc tốt mỗi ngày, bạn sẽ không nhận được gì?

Đáp án D . 3 lượt Lắc xì

Câu 6 . Sự kiện tản bộ nhận iphone 12 pro max mang tên là gì?

Đáp án B . Đi bộ 9999 bước – Rước Iphone 12 Promax

Câu 7. Đâu là trọng trách trong Heo Đất?

Đáp an C . Cho heo đi học

Hướng dẫn tham dự Heo đi thi MoMo

Bước 1:

Trước hết bạn đăng nhập tài khoản MoMo rồi nhấn vào chương trình Heo đất MoMo. Sau đó, bạn bấm vào banner chương trình Heo đi thi. Bạn nhấn vào Đi thi ngay để tham gia vào chương trình.

Bước 2:

Ngay sau đó bạn sẽ cần trả lời nhanh các câu hỏi hiển thị trên màn hình. Với mỗi lần trả lời đúng bạn sẽ nhận được đồ ăn cho heo.

Sau khi trả lời xong, hệ thống sẽ hoạch toán thành tích của bạn và phần thưởng mà người chơi nhận được. Hãy cố gắng lấy được rất nhiều đồ ăn để nuôi Heo và đổi được không ít phần quà.

Bước 3:

Cách đặt vé phi cơ qua điện thoại bằng ví Momo

Cách tạo liên kết chuyển tiền trên MoMo

Cách đóng phí trước bạ ô tô, xe gắn máy ở tại nhà

Cách xác minh danh tính ví điện tử

Ví MoMo là gì?

heo đi thi,heo đi thi momo,cho heo đi thi,đáp án heo đi thi,đáp án cho heo đi thi,cho heo đi học momo,heo đi học học momo,câu hỏi heo đi thi,cho heo đi học

Nội dung Đáp án Heo đi thi MoMo hôm nay được tổng hợp sưu tầm biên tập bởi: Tin Học Trường Tín. Mọi ý kiến vui lòng gửi Liên Hệ cho chúng tôi để điều chỉnh. chúng tôi tks.

Hôm Nay (29/6), Bộ Gd&Amp;Đt Công Bố Đáp Án Chính Thức Các Môn Thi Thpt Quốc Gia 2022

Theo thông tin mới nhận, ngày hôm nay (29/6), bộ GD&ĐT sẽ chính thức công bố đáp án môn trong kỳ thi THPT Quốc gia 2019.

Những “chiến binh” siêu đặc biệt trong “vũ trụ” mang tên kỳ thi THPT Quốc gia 2019

Thứ trưởng Nguyễn Hữu Độ: 14/7 công bố điểm thi, đề thi dễ nhưng sẽ không có “mưa điểm 10”

[Chùm ảnh] Rạng rỡ mùa thi, báo hiệu một mùa “bội thu” điểm tốt

Theo thông tin mới nhận, ngày hôm nay (29/6), bộ GD&ĐT sẽ chính thức công bố đáp án môn trong kỳ thi THPT Quốc gia 2019.

Nguồn tin của báo Người Đưa Tin cho biết, dự kiến khoảng 11h hôm nay đáp án chính thức các môn thi trong kỳ thi THPT Quốc gia 2019 sẽ được gửi tới báo chí và đăng trên cổng thông tin điện tử của bộ GD&ĐT.

Việc công bố đáp án sớm là điều khá bất ngờ, bởi trước đó, bộ GD&ĐT đã khẳng định chưa công bố đáp án các môn thi trong kỳ thi này ngay sau kỳ thì kết thúc như những năm trước. Cụ thể, Thứ trưởng bộ GD&ĐT Nguyễn Hữu Độ chia sẻ với báo Người Đưa Tin vào ngày 27/6 về lý do chưa công bố đáp án: “Rút kinh nghiệm của bài thi năm ngoái, sau khi bộ GD&ĐT ban hành kết quả, một số cán bộ trong quá trình chấm thi trắc nghiệm đã lợi dụng việc này để sử dụng nguyên kết quả chấm thi, đáp án của Bộ để đưa vào trong phần chấm trắc nghiệm”.

Cũng theo Thứ trưởng bộ GD&ĐT, năm nay, phần mềm xử lý bài thi trắc nghiệm được xử lý theo hướng mã hóa, sau khi quét xong được mã hóa ngay, người dùng không biết để sửa. Việc sửa phải đánh phách điện tử. Bài làm của thí sinh được che đi, số báo danh được che đi, cán bộ sửa bài làm thì không biết phách, còn sửa phách thì không biết bài làm.

Bên cạnh đó, bài thi đã được in ra gửi Bộ lưu giữ một bản, Chủ tịch hội đồng thi lưu giữ một bản và điểm thi lưu giữ một bản; nếu có xảy ra sai phạm thì còn bản gốc để đối chiếu. Tại các điểm chấm thi trắc nghiệm, Bộ tăng cường lực lượng thanh tra và giám sát rõ quy trình chấm từ khâu mở túi bài, gỡ phách, đến khâu quét ảnh, in ra đĩa CD trắng, có người giám sát, cùng với đó, có ban giám sát và thanh tra của Bộ chấm tại điểm đó ghi nhật ký và đảm bảo tại điểm chấm.

Bài tự luận năm nay coi như được 4 người chấm, 2 người chấm độc lập và 2 người chấm kiểm tra 2 vòng độc lập, nếu có sự chênh lệch được điều chỉnh kỹ. Quy trình nhập điểm thi, gồm có 4 người (1 người đọc, 1 người giám sát đọc, 1 người nhập và 1 người giám sát nhập). Mỗi điểm chấm thi có 2 máy, cần 8 người nhập, sau khi nhập xong, sẽ có sự so sánh đối chiếu, nếu chính xác mới thông báo kết quả, không chính xác sẽ phải rà soát, điều chỉnh. Các bài điểm 9, 10 và tối thiểu 5% bài điểm 8 sẽ được chấm thẩm định.

Báo Người Đưa Tin xin gửi tới độc giả đáp án tất cả các môn thi trong kỳ thi THPT Quốc gia 2019:

Xin vui lòng ấn F5 để cập nhật đáp án chính thức tất cả các môn thi THPT Quốc gia 2019 của bộ GD&ĐT. ĐÁP ÁN MÔN VĂN THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT ĐÁP ÁN MÔN TOÁN THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN MÔN VẬT LÝ THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN MÔN HOÁ HỌC THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN MÔN SINH HỌCĐÁP ÁN TỔ HỢP KHOA HỌC TỰ NHIÊN THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT ĐÁP ÁN MÔN LỊCH SỬ THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN MÔN ĐỊA LÝ THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN MÔN GDCD THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ ĐÁP ÁN TỔ HỢP KHOA HỌC XÃ HỘI THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT Clip: Thứ trưởng bộ GD&ĐT nói về việc chấm thi THPT Quốc gia 2019: Công Luân THI THPT QUỐC GIA 2019 CHÍNH THỨC CỦA BỘ GD&ĐT 24 MÃ ĐỀ

9 Lỗi Sai Thường Gặp Khi Viết Đáp Án Trong Ielts

Bạn đã khó khăn cực khổ luyện tập nghe đọc hằng ngày, vậy mà ngay trong khi làm bài thi trong phòng, vẫn có “9 cạm bẫy’ rình rập quanh bạn khiến bạn bị mất điểm một cách đáng tiếc. Có thể đó là những thắc mắc băn khoăn của bạn trước khi thi nhưng bạn không có người giải thích. Có thể nó bắt nguồn chủ yếu từ sự cẩu thả của bạn, điều mà bạn cần rút kinh nghiệm.

Về cơ bản chỉ có một số nguyên tắc viết hoa cơ bản giống trong tiếng Việt như: Viết hoa chữ cái đầu tiên với tên riêng, tháng, ngày thứ… nên tốt nhất là bạn follow đúng các quy tắc trên thì sẽ hoàn toàn không lo lắng gì sau khi làm xong bài thi cả. Không viết tắt mà thay vào đó điền rõ ràng đáp án của mình vào tờ answer sheet. Tuy nhiên nếu trong trường hợp chữ bạn quá xấu khó nhìn thì với tên riêng như tên đường, tên người, tên phố, bạn có thể viết hoa tất cả các chữ cái trong đáp án để giám khảo dễ dàng đọc được đáp án của bạn hơn.

Đáp án William Street theo đúng quy tắc viết hoa thì cần được viết hoa các chữ cái W và S như trên, và đây cũng là cách đưa ra đáp án tốt nhất. Hoặc không bạn có thể ghi đáp án là WILLIAM STREET.

Không có sự bắt buộc về việc bạn phải viết theo tiếng Anh-Anh hay Anh-Mỹ cả. Cả hai cách viết đều được chấp nhậ. Có một vài sự khác biệt giữa chính tả của Anh-Anh hay Anh-Mỹ như sau:

Những từ kết thúc bằng -or (Anh – Mỹ) -our (Anh – Anh): color – colour, humor – humour, flavor – flavour…

Những từ kết thúc bằng -ize (Anh – Mỹ) -ise (Anh – Anh): recognize – recognise, patronize – patronise…

Anh – Anh thường gấp đôi phụ âm cuối trong khi Anh – Mỹ có khi không như vậy, đặc biệt là với phụ âm “l”. Ví dụ: Travel – traveller – travelling (Anh – Anh) và Travel – traveler – traveling (Anh – Mỹ)

Một ví dụ là cách viết động từ ‘to practise’- tập luyện. Trong tiếng Anh Anh, từ này được viết với chữ ‘S’, P-R-A-C-T-I-S-E. Còn trong tiếng Anh Mỹ, nó được viết với chữ ‘C’, P-R-A-C-T-I-C-E.

Để làm bài thi nghe, bạn sẽ được phát một quyển gọi là Listening booklet trong đó có thông tin và câu hỏi của bài thi nghe. Một điều quan trọng là bạn có tờ booklet đó để nghe và viết bất cứ cái gì lên nó (take note, ghi đáp án, gạch chân key words) trong suốt thời gian nghe. Sau 10 phút chuyển đáp án vào tờ answer sheet [N2] , những quyển booklet này sẽ được thu lại cùng với tờ answer sheet. Tương tự với bài thi đọc và viết của vậy, bạn thoải mái dùng tờ booklet và viết/vẽ bất cứ cái gì bạn muốn.

Viết ngày tháng như thế nào mới là đúng? Có thể bạn đã bắt được câu trả lời là ngày 7 tháng 11 chẳng hạn, nhưng cách viết đáp án của bạn mới là điều quyết định điểm số. Bạn có thể theo hai cách sau:

Viết ngày trước tháng sau, ngày bằng số và tháng bằng chữ và nhớ viết hoa chữ cái đầu tiên của tháng (7 November). Cách này là cách mà các cuốn sách luyện đề IELTS hay đưa ra hơn nên bạn cũng nên viết theo cách này hơn.

Viết tháng trước, viết hoa chữ cái đầu tiên của tháng và số viết sau nhưng phải là số thứ tự (November 7th)

Trong nhiều trường hợp đáp án số ít hay số nhiều đều được chấp nhận. Trong một số đáp án của các cuốn practice bạn sẽ thấy ghi là “factory/factories” thì có nghĩa số ít hay số nhiều đều sẽ được chấp nhận. Tuy nhiên có rất nhiều trường hợp sự khác nhau về số ít và số nhiều sẽ khiến bạn mất điểm đáng tiếc. Ví dụ đáp án 2 minutes mà bạn viết 2 minute thì hoàn toàn không được điểm.

Chắc chắn đây là lỗi mà rất nhiều bạn mắc phải. Lời khuyên là nếu trong lần nghe duy nhất mà bạn không nghe được chính xác đáp án là danh từ số ít hay số nhiều, cách tốt nhất là hãy dựa vào ngữ pháp tiếng Anh mà bạn đã viết để quyết định. Ví dụ:

What length of time for study is recommended to raise your IELTS score by one band level?

Đáp án bắt buộc là “3 month s” chứ không thể là “3 month” được

Ví dụ: the data the will be recorded on a …………….

Đáp án “triangular graph paper” sẽ là sai vì số từ lên đến tận 3 từ, quá số từ cho phép

Thêm một lỗi sai nữa cũng khá hay gặp phải do thói quen luyện tập ở nhà đó là bạn hay viết tắt:

TRUE/FALSE/NOT GIVEN viết tắt là T/F/NG

YES/NO/NOT GIVEN viết tắt là Y/N/NG hoặc thậm chí ghi nhầm là T/F/NG luôn.

Theo quy định gần đây thì có được viết tắt như vậy nhưng chắc hẳn không phải ai trước khi đi thi cũng update xem quy định này đã thay đổi hay chưa. Cách viết T/F/NG có thể sai chứ cách viết TRUE/FALSE/NOT GIVEN chắc chắn không bao giờ sai. Hơn thế nữa, giả sử đáp án của bạn là F nhưng viết ẩu, vội hoặc xấu giảm khảo không xác định được là T hay F thì đương nhiên họ sẽ thẳng tay không cho điểm câu này, trong khi việc này không bao giờ xảy là với việc bạn viết TRUE/FALSE/NOT GIVEN.

49 Đề Và Đáp Án Bài Ielts Speaking Mẫu Part 2

Describe a place that can be good to relax (not home)

I’m going to talk about my ideal destination to let my hair down and also a prominent tourist attraction in Vietnam, Sapa. Among a wide range reasons, I love Sapa simply because of the public there. They are warm, kind hearted and trustworthy. I remember that summer when my family decided to have a holiday in Sapa, we came into trouble because it was a tourist season and we ran out of accommodation. Fortuanately, we were put in by a local person for a night and she found a hotel nearby for us the following morning. Besides people, I found in Sapa a lot of interesting places to visit and learn about the ethnic minorities in Vietnam that I just had a chance to see in textbooks and on internet. Therefore, I see Sapa as a beautiful and peaceful place for me to refresh myself and recharge my battery after my semester. Anyway, I will come back to Sapa next summer for sure.

Describe a gift for others that took you long time to choose

Well, now, I’m going to talk about a special gift that i took a lot of time to find and choose. That gift was for my Maths teacher at my secondary school, who I admired and considered as my second mother. My teacher was born in September, but I had to think of what the gift was from July. Fortunately, it coincided with my summer holiday in Sapa. I immediately went shopping to look for some special things when I reached there. Unfortunately, there are a variety of products and I also do not know about my teacher’s hobby. Therefore, finding a suitable job for her is extremely a challenge for me. After 2 days with careful considerations, I decided to buy a scarf made from brocade fabric. It was sophisticated and unique. I crushed on that scarf at the first sight. I was satisfied because at least, I had tried to find a meaningful gift for my beloved teacher. And she seemed to love it a lot.

Describe a change that will improve your local area

standard knowledge: kiến thức chung

social issue: vấn đề xã hội

5 month pragnancy: có thai 5 tháng

a wide range of: nhiều

come into troubles: gặp khó khăn

turing – point: bước ngoặt

Describe a small and successful company you know.

Special occasions: Những dịp đặc biệt

Chain: chuỗi cửa hàng

As a consequence of: Là kết quả của…

A good client base: nền tảng khách hàng tốt

Brand name: thương hiệu

Professional work style: phong cách làm việc chuyên nghiệp

Describe a person you know who dresses well/ a person who is fashionable

Describe an age/stage you enjoyed in your life.

I’m going to talk about my seventeen – the age that I found myself amazing and a little bit crazy. I learned a lot of stuff about life, people around me and I began to be aware of the valuable relationships. I was motivated to change to be the unique one in this world and I desire for traveling and making friends with people from all walks of life. I remarked my sweet seventeen with the trip to the land of opportunity, America. Besides, I felt like I fulfilled my dream ’cause after the trip, I had a lot of foreign friends and the knowledge about this world. Now, I come to realize that nothing in the natural world remains the same from one moment to the next, and everything continually changes whether we want it or not, but anyway, my seventeen is a big change. In other words, it’s also my turning point that I will never forget.

Describe a time that a child did something that made you laugh

Well,I’m gonna talk about an unforgettable memory about my younger brother when he was 2 years old. At that time, he was carefree and like many kids at that age, he learned and copied everything from adults quickly. That summer, my father took us to a public swimming pool ’cause all of my family members were fond of swimming. My father had me keep an eye on him while he dived into water. Unfortunately. I was busy with playing games on my mobile phone and my younger brother saw his Dad dived and then, he might think that he had an ability to swim like his father. You can guess what happened? Yes, he jumped into water and tried to swim. Luckily, I heard him crying and he was rescued from the swimming pool. I found that it was hilarious behaviors of kids but it taught me a lessson: Always look after your kids carefully, or else, something which is silly may happen at any time.

Describe a picture or photograph in your family.

Describe a time that you and your friend had a disagreement

Describe a place where you can read and write. You should say:

I’m going to talk about my “little studying corner”. That’s the way i call my school library because it’s really familiar with me and i love it. That’s a medium building with 4 floors and each floor has its own function. The first floor is the main hall, it’s sometimes used for some conferences. The second one is a computer lab. The third and fourth floor are used for self – studying. The library opens every day except on Sundays and i go to my “little corner studying” 5 days a week. I love that place ’cause it’s outright quiet. All students focus on their work and noone or nothing disturbs me, so the studying is really useful and effective. I have one year left before i graduate from my school and i think that library will be my indispensable partner of mine.

Describe a team you have been part of.

Describe something that you want to learn more. You should say:

Describe an indoor game that you liked to play when you were a child. You should say:

Describe a special trip you would like to go on in the future. You should say:

Describe a person who can use/speak a second language.

Describe an occasion you got up extremely early

Well, it was last semester when it came to the final exam, i had to get up so early in the morning to prepare for the exam. Actually, i’m a morning bird, so i found it easy to getup early. Fresh air and tranquility in the morning made me feel peaceful, optimistic and creative, so I could concentrate more on my study. But at that time, i had to try to wake up earlier, exactly at 3 or 4 am. As a result, i was totally exhausted and had a headache. My brain was full of subjects such as Maths, History, Literature and so on. Besides, i was so sleepy that at times, i slept while i was trying to memorize historic dates or Maths formulas. I had to drink coffee many times a day to keep me wide awake. It was exactly a nightmare but fortunately, i passed the exam with flying colors.

Describe an educational trip you went on.

When i was in grade 5, i had a chance to go to the national zoo in my capital, hanoi with my classmates. It was the first time i went to the capital of Vietnam and i was totally amazed at what i saw and learned. Firstly, the trip offered me with a dream of learning English well. i met a lot of foreigners there. At that time, i just could say “hello” to them and i wished that one day, i would communicate with them in English fluently. Secondly, i learned a lot of lessons about environment and animals. They were different from what i was taught at school. It was more interesting, lively and practical. I saw some endangered animals like tigers, black rhinos, mountain gorillas, Asian elephants…It’s been a long time since i last visited that zoo but until now, i still have a good memory of those days and the meaning of the trip.

have a chance to do sth: có cơ hội làm gì

be amazed at sth: ngạc nhiên

offer sb with sth: mời/ ngỏ lời ai cái gì

have good/bad memories of sth: có kỉ niệm đẹp/ xấu về cái gì

Describe an educational TV program that you have seen. You should say:

what the program is about / what the program is – how often you watch or listen to this program – what type of people enjoy this program

and explain why this program is educational

Describe a paid job you ever did or someone you know ever did You should say:

Describe a time when you feel surprised to meet someone. You should say:

Describe a restaurant you like (to go to)/that impresses you.

Describe a park/garden you visited and liked/that impressed you.

Describe a place you went to that was full of color. You should say

I would like to share with you my impressions of a garden that I visited last summer, which was full of colour and interest: Claude Monet’s house and garden in Giverny, France. As a big fan of Monet’s paintings, especially the famous “Water Lilies‟, I had always dreamed of seeing the scene in real life. So, when some friends suggested a visit last year, I jumped at the chance. After a journey of about an hour by train from our hotel, we arrived at Giverny. The garden was exactly as he had painted it – it was a riot of colour, from the peaceful white of the water lilies to the striking reds and oranges which filled some of the flowerbeds. The two parts of the garden complemented each other perfectly. We first admired the array of bright flowers and fruit trees in the Clos Normand, but my favourite part was the water garden, and we enjoyed a leisurely stroll, taking in all the colours, perfumes and bird songs. Monet avidly collected prints of Japanese gardens, and these inspired the Japanese bridges covered with wisterias, the water lilies in the pond, and the bamboo and weeping willows which he planted.

Describe a time you were friendly to someone you didn’t like. You should say:

Describe a special toy you had in your childhood You should say:

One special toy that I remember getting was a Lego car. It was a birthday present from my parents. I can’t remember exactly how old I was, but I was probably about 10 or 11. The special thing about this car was that I had to build it myself out of hundreds of pieces of Lego. The pieces came in a box with a picture of the finished car on the front, and I had to follow step – by – step instructions to put all the pieces together in the correct way. This wasn’t an easy task because the car even had an engine, movable seats and gears. It took me a day or two to make, and required a lot of concentration. When the car was finished it looked great, and I felt a sense of accomplishment. I seem to remember that I didn’t play with the car very much; the fun part had been the process of building it.

Describe a childhood song you remember well. You should say:

Describe an interesting website you have visited. You should say:

Facebook is a social networking website that I like very and visit every day. It’s a free website that allows you to keep in contact with friends or find people you’ve lost touch with. It’s one of the most popular websites in the world, with millions of users in different countries. All of my friends use Facebook. One of my friends sent me an email inviting me to join. I signed up and I’ve been using it eversince. Facebook allows you to keep up to date with what friends are doing. You have a profile page with information and status updates so that you can tell everyone what you’re doing. You can post messages toother people’s pages. You can upload photos and videos. I find Facebook most useful for organising my life, keeping in touch with friends and storing photos. I think social networking websites have become part of everyday life.

Describe a happy family event from your childhood that you remember well. You should say:

There are numerous happy events in my life that I can recall and among them I would like to talk about the day that I was blessed with a little sister. This was an event that I still recall vividly. I was then only 7 – 8 years old and when I saw a little angel was crying on my mother’s lap, I became the happiest girl in the world. I was the only daughter of my parents and when I heard that I will have another sibling, I got very excited and I was counting days when this brother of mine will come. I speculated and imagined lots of things I would do with my sibling. On the day that my sister came in to the world was one of the happiest days of my life. For the first time I felt a strong urge to kiss this little fairy child. He was so beautiful and adorable that I thanked God for the gift. My mother asked me to hold him and kiss him but I was afraid to touch her as I thought that might hurt him. I felt like I was flying on that day. I stayed in the hospital room for about 4 – 5 days till my mother and sister came home. I came back home with the most precious gift of the world.

Describe an exciting sport you know You should say:

Of all the sports that I more or less know how to play, swimming is the one that I find most fascinating and I think it can strengthen my physical health.. I learnt to swim when I was a small child because my parents believed that it would be useful for me. Unlike other sports, there are no rules to follow when you swim. Basically, swimming is just the combination of arm and leg motions and the natural floatation of the body. In order to swim, there must be a swimming pool or a body of water large enough. Most pools, however, would require individuals to wear swimming costume in order to be able to use the pool. Some swimmers find it also useful to wear goggles and swim cap to keep water out of their eyes and their hair for fear that swimming pool water contains many harmful chemicals. Swimming as an exercise is popular as an all – around body developer and is particularly useful in therapy and as exercise for physically handicapped persons. It is also taught for life-saving purposes.

Describe something you do to (help you) stay healthy. You should say:

Describe a place near water (such as a river, a lake or the ocean) that you enjoyed visiting.

I have a very strong passion for the ocean and one of the seaside places that I usually go to on vacations is Nha Trang, a small lovely beach town in the central of Vietnam. There are always many activities for tourists to do in Nha Trang. If you are a fan of extreme sports, you can do either windsurfing or paragliding. In case you want to discover the nature, there are some amazing island cruises and snorkeling tours. Nha Trang is also a paradise for seafood lovers with fresh, delicious, diverse and inexpensive dishes. To me, Nha Trang is such a vibrant town where there is always something going on. The local people are so friendly and they make me feel welcome here. Most importantly, Nha Trang has a breathtakingly stunning beach which has been recognized as one of the top beaches in the world.

Describe a pleasant surprise you had. You should say:

Describe a subject you didn’t like before but have interest in now. You should say:

Describe a piece of good news you heard from TV or internet You should say:

Describe a time when you got lost. You should say:

Describe a situation (or a time) when you helped someone. You should say:

Describe a project that you were once involved in (for example, a project at work or a homework assignment at school or university).

the topic of this project or homework

when and where you did this project

what research or preparation you did?

how difficult this task was?

how much time you spent on this project or assignment explain what you learned from this experience

Describe a historical building in your country/ hometown. You should say:

Describe a long journey/short trips you would like to make again You should say:

Describe a family member you would like to work with. You should say:

Describe an ambition you have not achieved yet. You should say:

Describe something interesting you learnt from the internet You should say:

Describe a situation that others didn’t tell you the whole truth. You should say:

Describe a friend who you think is good leader. You should say:

Describe something you really want to buy in the future. You should say:

As I planned to study abroad in the future ,I would like to buy a car during my post graduate stage. I have heard that there are little public transport in most area of Australia or America, .So it will be more convenient to have a car. When you ask me what type of car I want to buy, I will definitely say a solar car. The design of a solar car is severely limited by the amount of energy input into the chúng tôi is cubic with four wheels under the deck.There is a solar panel on the top of the car,which can transfer solar energy to electric energy. I really like solar car first because it is inexpensive,it only costs half of a motor car. In addition, the car which use solar energy can acheive the same purpose as a car filled with gasoline.I prefer a solar also because this type of car is good for preventing the environment and climate chúng tôi outputs less exhausted gas than motor cars For those reason,I ‘d like to buy a solar car in the future.

Describe a movie you would like to watch again. You should say:

The memories are vivid in my mind when I watched ‘The Godfather’. This is a drama movie and was about the inner events of a mafia family – how the family chief experienced his ups and downs, and many more events that make him the don and the consequences of plots against him and his family. I watched the movie with my wife here in Brussels. And I want to watch it again because I could not completely enjoy the movie then. In fact, being a sluggish plot, my wife was in a hurry to complete it shortly. So, I want to enjoy it alone now.

Describe a vehicle you would like to buy ( or own) You should say:

Describe an unusual building you have visited

I’ve lived my whole life here in Ho Chi Minh City. There’re several buildings that hold significant meaning in our cultures. Among these, the one which I enjoy visiting the most is Duc Ba Cathedral. It’Even though there’re plenty of churches around here, this one is quite unique for it The architecture of Notre Dame is not only impressive but also unique. It’s quite large. It was built out of bricks and concretes. Its distinctive shape makes it look like a whole lot of mushroom to me. The church comprises of a rectangular building with 2 There’re several activities take place at this place. For example, Christians go there to s located in District 1 – right in the heart of Ho Chi Minh City. The church is surrounded by other important was built by French colonizers before they left Vietnam. structures such as Reunification Palace on the right, HCM Post Office on the left and at the back Diamond Plaza – a great place for shopping. To get there is quite easy. It’s a 5-minute-walk from here. towers at the sides of the entrance, along with the statue of Mother Maria in front. Because the building is quite old, certain parts of it have been say their prayers, tourists pay a visit to this must-visit structure, husband-and-wife-to-be pose for their wedding photos while young people just sit around for a chit-chat and take in the view. reconstructed time and again.